Υαλουρονικό

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του.

 

Υαλουρονικό Οξύ-fillers

Στις βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνεται η ενυδάτωση του δέρματος, η αντιοξειδωτική του δράση, η διατήρηση της ελαστικότητάς του και η αναγέννηση του δέρματος με τη συμβολή του στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της δομής του δέρματος.

Ως φυσικό προιόν δεν προκαλεί αλλεργίες ούτε ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν εφαρμόζεται ενδοδερμικώς. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί με τη μορφή ενέσιμων εμφυτευμάτων σε όλο το πρόσωπο και στα σημεία που εντοπίζονται ρυτίδες ή βαθιές πτυχώσεις (αυλακώσεις) του δέρματος. Οι κυριότερες περιοχές είναι η βαθιά πτύχωση που συνήθως εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), γύρω από τα μάτια (χήνειος πους), οι βαθιές ρινοχειλικές αύλακες, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και οι ρυτίδες του άνω χέιλους (smoker’s lines)..

Για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, στο ιατρειο μας χρησιμοποιουνται κυρίως εμφυτεύματα Restylane, προιόντα της σουηδικής εταιρείας Q-Med, τα οποία είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα στην κατηγορία τους και στηρίζονται στην τεχνολογία NASHA, που επιτρέπει την καλύτερη κατανομή του ενέσιμου υλικού στην περιοχή μετά και το απαραίτητο μασάζ στην περιοχή. Φυσικά η εμπειρία του ιατρού πάνω στη θεραπεία αυτή και η σωστή επιλογή των περιοχών και της ποσότητας του ενέσιμου υλικού, καθώς και η επιλογή του είδους του υλικού, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Το Restylane μετά την εφαρμογή του στο πρόσωπο έχει διάρκεια από 6 έως και 12 μήνες.

yalouroniko4

Υαλουρονικό στα Χείλη: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Ορισμένες αισθητικές τάσεις λαμβάνουν μεγάλο ποσοστό δημοφιλίας αρχικά, μόνο για να εξαφανιστούν από το προσκήνιο με γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, ορισμένες τάσεις κι αισθητικές θεραπείες αποκτούν ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα με την πάροδο του χρόνου. Κάποιες από αυτές μάλιστα εξελίσσονται σε αγαπημένη συνήθεια ενός μεγάλου τμήματος του γυναικείου πληθυσμού. Από αυτές δε θα μπορούσε να λείπει το υαλουρονικό στα χείλη, το οποίο έχει εδραιώσει τη θέση του στις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων των γυναικών όσον αφορά τις μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες.

Το υαλουρονικό με τη μέθοδο των ενέσιμων fillers αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές θεραπείες, με την περιοχή των χειλιών να είναι ένα από τα σημεία με τη μεγαλύτερη ζήτηση για την εφαρμογή του. Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέoς στη συγκεκριμένη περιοχή έχει τη δυνατότητα να χαρίσει πιο γεμάτα, σαρκώδη κι ενυδατωμένα χείλη, με άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Στόχος της ιατρού είναι να παρέχει σε κάθε ασθενή ξεχωριστά φυσικά αποτελέσματα που να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά τους, με έμφαση στη λεπτομέρεια και στην απόλυτη ασφάλεια.

Σημεία Εφαρμογής

Όγκος στο πρόσωπο: Ζυγωματικά τόξα, Πηγούνι και Παρειές:

Χρησιμοποιούμε τα fillers για να αυξήσουμε την προβολή των ζυγωματικών και να τονίσουμε το τόξο, ή να γεμίσουμε τα μάγουλα που λόγω ηλικίας ή απώλειας λίπους έχουν χάσει τον όγκο τους. Το ίδιο ισχύει και για το πηγούνι, μπορούμε να αυξήσουμε την προβολή του αν το σχήμα του δεν μας ικανοποιεί. Αν η κατασκευή του σκελετού μας είναι τέτοια που η προβολή τους είναι μικρή εως ανύπαρκτη, με ειδικό για την περιοχή Υαλουρονικό οξύ, τα ζυγωματικά ή το πηγούνι μπορούν να τονιστούν και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες γωνίες στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα εδώ διαρκούν πάνω από 1 χρόνο.

Ρυτίδες “καπνιστή”:

Οι λεπτές ρυτίδες που βρίσκονται μεταξύ άνω χείλους και μύτης μπορούν να γεμίσουν με λεπτόρρευστο Υαλουρονικό οξύ.

Ρινοπαρειακές και Ρινοχειλικές Αύλακες:

Πρόκειται για τις γραμμές έκφρασης που ξεκινούν από τη μύτη και αφού διαγράψουν τοξωτή πορεία, καταλήγουν στη γωνία του στόματος. Είναι η συνηθέστερη χρήση του Υαλουρονικού οξέος.

Marionnette Lines:

Πρόκειται για τις γραμμές που ξεκινούν από την γωνία του στόματος και κατευθύνονται κάθετα προς τα κάτω μέχρι το όριο της κάτω γνάθου. Το πρόβλημα αυτό το συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες.