Πλάσμα Lift

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιγήρανσης κατά την οποία χρησιμοποιούνται τα δικά μας κύτταρα. Η μέθος Πλάσμα Lift περιλαμβάνει τη συλλογή πλάσματος (υλικό το οποίο περιέχεται στο αίμα) πλούσιου σε αιμοπετάλια PRP (platel-rich plasma), το οποίο στη συνέχεια εγχύεται στο δέρμα. 

Νέα μέθοδος Μεσοθεραπείας με το δικό μας πλάσμα και πλάσμα & αιμοπετάλια

Η μέθοδος είναι γνωστή στην ιατρική αισθητική και σαν αυτόλογη κυτταρική ανανέωση ACR (autologous cellular regeneration).

Τα αιμοπετάλια είναι πηγή σημαντικών αυξητικών παραγόντων (Growth factors), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για πολλές λειτουργίες των κυττάρων. Με δικό μας φυσικό υλικό, και όχι τεχνητά φάρμακα, γεμάτα χημικά κερδίζουμε:

  • Αναγέννηση και ανάπλαση των ιστών.
  • Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.
  • Επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία; Υπάρχουν παρενέργειες;

Η PRP ανανέωση του προσώπου διαρκεί 30 – 40 λεπτά περίπου.
Πιθανές παρενέργειες είναι ότι μπορεί να εμφανιστούν: ήπιο οίδημα (πρήξιμο), εκχυμώσεις (μελανιές) και ερύθημα (κοκκινίλες) για 12 έως 24 ώρες. Η θεραπεία εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε ηλικίες από 30 έως 70 ετών.

Ποιά τα αποτελέσματα της θεραπείας ανανέωσης προσώπου PRP;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά 3 περίπου εβδομάδες μετά την εφαρμογή της θεραπείας ανανέωσης προσώπου.
Η βελτίωση όμως στην υφή και την σπαργή του δέρματος συνεχίζεται να γίνεται ορατή και τους επόμενους μήνες.

Ποιά η διαδικασία μιας θεραπείας PRP;

Είναι μια απόλυτα ασφαλής, σύγχρονη και πολύ καλά ανεκτή διαδικασία. Αρχικά γίνεται λήψη αίματος 5-10ml. Στη συνέχεια το αίμα αυτό φυγοκεντρείται έτσι ώστε το πλάσμα (το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες) να διαχωριστεί από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα εγχύεται στο δέρμα με την τεχνική της μεσοθεραπειας και βελτιώνει την υφή και τη σπαργή του.

Τι είναι τελικά το PRP για τα μαλλιά;

Η PRP θεραπεία κατά της τριχόπτωσης (Platelet Rich Plasma) και ενίσχυσης της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, αποτελεί μια υποστηρικτική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και αναγέννησης σε άνδρες και γυναίκες.
Πρόληψη
• Η εφαρμογή του PRP σε αρχικά στάδια αραίωσης, εμποδίζει την απώλεια.
• Έχει επιπλέον χρησιμοποιηθεί για να ενδυναμώσει τα νέα τριχοθυλάκια που θα τοποθετηθούν στη λήπτρια περιοχή ,αυξάνοντας την απόδοση του αποτελέσματος.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) περιέχει διάφορους αυξητικούς παράγοντες και κυτοκίνες που ενισχύουν την εγγενή ικανότητα του σώματος να επισκευάζει και να αναγεννά.